top of page

Wat is integratieve Hypnocare Hypnotherapie? & coaching

Wat is integratieve Hypnocare Hypnotherapie? & coaching

DE BETEKENIS & VOORDELEN VAN DE INTEGRATIEVE BENADERING

DE BETEKENIS & VOORDELEN VAN DE INTEGRATIEVE BENADERING

De integratieve benadering: het complete & unieke plaatje.

De integratieve benadering: het complete & unieke plaatje.

316261638_516671860477502_3913476393527726690_n.jpg


De integratieve aanpak wordt steeds vaker als behandeling aanbevolen doordat het verschillende therapeutische werkwijzen integreert naar de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. En die vervolgens combineert met praktische coaching technieken. Kenmerkend is de holistische benadering en de bijzondere focus op de body-mind connectie en het onderbewuste. Mensen ervaren het als een verademing in vergelijking met de reguliere methodes van vragenlijsten, protocollen en langdurige praatsessies. Er is dus steeds meer vraag naar deze vorm van psychosociale begeleiding. 
Maar wat is integratieve therapie precies?


Waar staat de integratieve benadering voor?

Waarin verschilt de integratieve aanpak bijvoorbeeld met cognitieve gedragstherapie of de traditionele werkwijze van een psycholoog? Op de pagina vind je de belangrijkste hoofdlijnen van de integratieve visie binnen coaching & psychotherapie.
De integratieve benadering: het complete & unieke plaatje.
De integratieve werkwijze integreert alle 6 dimensies van de mens: het denken, voelen, handelen en ook de fysieke, sociale en spirituele aspecten. Het is een holistische therapievorm waarbij alle elementen worden betrokken en je op dieper niveau te werk gaat. De body-mind connectie is een speerpunt van de therapie: het verbinden van hoofd, hart en buik
. Dat is anders dan bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie waarbij de focus vooral ligt op het denken en gedrag. Ook worden de krachten van je onderbewuste benut. Daarover lees je verderop  meer.

 

Lichamelijk

•Emotioneel

•Gedragsmatig

•Sociaal

•Cognitief (denken)

•Spiritueel


Waarom behandelt Hypnocare integratieve coaching deze elementen?
Hoe je je voelt. Wat je denkt. Wat je doet. Wat er in je lijf gebeurt. Hoe je daarmee omgaat. Welke betekenis het heeft voor je en wat je belangrijk vindt. Dit alles heeft invloed op de oorzaak en/of instandhouding van een probleem. Zowel op bewust als op onbewust niveau. Integratieve coaching & therapie helpt dus niet alleen bij psychische klachten maar is ook geschikt voor de effectieve behandeling van stress en lichamelijke issues.
Doordat je op andere lagen in jezelf aan de slag gaat creëer je een duurzaam resultaat. Je gaat voorbij aan de 'toplagen' van het hoofd en duikt in de dieper gelegen onbewuste patronen in jezelf. Dat vergt wat moed, maar als je dit eenmaal ontdekt hebt wil je niet meer terug.
Wat zijn de voordelen?


De integratieve benadering bundelt de nieuwste inzichten en technieken in coaching & therapie. Het overstijgt het oude (en achterhaalde) medische model van psychologische hulp. In plaats van vaste diagnoses, labels of een protocol is er 100% aandacht voor het unieke individu. Ik luister, spiegel en stel vragen tot we bij de kern komen. In jouw zelfonderzoek bied ik je de juiste oefeningen zodat je  sneller stappen kunt zetten in je proces.


Voordelen van integratieve coaching & therapie:
• Kortdurende therapie 
• Effect op bewust én onderbewust niveau
• Positieve & activerende benadering
• Holistisch: integratie van body, mind & soul
• Aandacht voor gevoel, beleving en intuïtie 
• Gelijkwaardige relatie met behandelaar
• Creatieve aanpak ☞ meer dan praten
• Geen hokjes, diagnoses of labels
• 100% uniek afgestemd op individu
• Oplossingsgericht en toekomstgericht 


Maak gebruik van het eerste gesprek dat mijn praktijk je vrijblijvend aanbiedt. 
Persoonlijke triggers, blokkades en hulpbronnen.
Integratieve coaching en psychotherapie is gericht op het aanpakken van de oorzaak van een klacht of probleem. Al je eigenschappen worden hierbij belicht zodat jouw beleving volledig in beeld is. Zowel de klacht als het probleemgebied (triggers en context) worden goed afgebakend.


Ook krijg je inzicht in je belemmeringen of dieper gelegen gevoelens of blokkades (ook lichamelijk en energetisch). Met behulp van gesprekstherapie, coachende interventies, ontspanningsoefeningen, creatieve opdrachten en hypnotherapie. Doordat er helderheid komt in de bewuste én onbewuste patronen en overtuigingen bereiken je sneller groei en verandering.
Een bijzonder element van integratieve psychotherapie is dat de persoonlijke kwaliteiten, talenten en eerdere ervaringen ingezet worden als hulpbron. 


Vaak liggen deze zo ver weggestopt dat je hier in je eentje niet bijkomt. Deze persoonlijke hulpbronnen zijn nodig voor het aanpakken en veranderen van het probleem. Door de huidige én de gewenste toestand terug te brengen tot directe zintuiglijke ervaringen wordt werkelijke verandering in het hier & nu mogelijk. Het is bijzonder hoe snel en effectief dit werkt.
 

Praktisch plan van aanpak.

De menselijke werkwijze en scherpe focus van integratieve therapie zorgen voor een duidelijke en doelgerichte aanpak. Met het inventariseren van de huidige en de gewenste toestand en de persoonlijke hulpbronnen ontstaat een plan van aanpak op maat. Integratieve therapie is dus 100% individueel. Je wordt geactiveerd om stappen te zetten in de buitenwereld en je keert ook naar binnen.
Ook aan de slag in het onderbewuste.


Problemen spelen vrijwel altijd in de binnenwereld.

En stel: ze zouden zich in de buitenwereld bevinden; daar heb je slechts beperkt invloed op. Binnen de integratieve benadering wordt de blik daarom ook naar binnen gericht: naar het onderbewuste waar al onze ervaringen liggen opgeslagen. De integratieve werkwijze zet verschillende vormen van trance in waarbij je jezelf van binnenuit doelgericht verandert.
Dit is enorm doeltreffend omdat problemen in het nu, vaak het resultaat zijn van onbewuste, oude patronen, belemmeringen en gevoelens uit het verleden. Door deze met behulp van hypnotherapie inzichtelijk te maken en te doorbreken wordt verandering op dieper niveau mogelijk. Hierdoor boek je sneller een duurzaam resultaat

.
“Wie naar buiten kijkt droomt.
Wie naar binnen kijkt wordt wakker.”
C.G. Jung


Integratieve coaching & therapie: verandering op korte termijn.
Integratieve Hypnocare coaching & therapie staat voor een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. De nieuwe aanpak maakt het mogelijk om op korte termijn verandering te creëren. Met het omvatten van alle menselijke dimensies en door de diepe inventarisatie van de oorzaak, het probleem en de gewenste situatie ontstaat een compleet en uniek behandelplan voor de binnen- én de buitenwereld. Het resultaat: grip, groei en verandering in het hier & nu.
Het resultaat? Grip, groei en verandering in het hier & nu.
Hoe meld ik mij aan?
Je maakt telefonisch - tel. 06 51895161 - een afspraak. In dit gesprek is alle ruimte om vragen te stellen.
Of via Whatsapp En/Of de   contact formulier

130865755_3461327653946695_2563088222224071433_n.jpg
bottom of page