top of page
Contact:  Eric Macaré
06-28718474
 

HYPNOCARE

            COACHING

 

GRONINGEN 

HYPNOTHERAPIE

"Eric Macaré Autismevriendelijk -EFT Coachen biedt dienstverlening op het gebied van wonen, werken, studie en vrije tijd aan."

Hypnotherapie en Autisme.

Voor kinderen en jongeren/volwassenen met bijvoorbeeld ADHD, ADD en Autisme kan hypnotherapie onder begeleiding van een Autisme vriendelijke Hypno Coach een vorm zijn om structuur aan te brengen en rust te creëren in hun hoofd.

Waardoor overzicht en helderheid ontstaat en een verminderd gevoel van drukte. Kinderen en jongeren/volwassenen krijgen daardoor meer vertrouwen in het eigen functioneren, voelen zich sterker en minder afhankelijk.

De prikkelgevoeligheid kan afnemen en de concentratie wordt verhoogd. School/werk prestaties kunnen verbeteren, het slaapgedrag, maar ook het contact met medeleerlingen/collega's op school/werk . En het contact thuis met ouders, broertjes en zussen.

 

40477632_1798818523530958_78841780926781

Voor ouderen met kinderen met autisme

Het is inmiddels wel een veelvoorkomend en herkenbaar probleem; een burn-out bij ouders van kinderen met Autisme.

Vanaf het moment dat de diagnose Autisme bij een kind gesteld is, gaan de meeste gezinnen door een scala aan emoties. Ieder gezinslid zal dit op zijn/haar eigen manier ervaren.

Emoties kunnen variëren van opluchting en schuldgevoel tot aan ontkenning en angst voor de toekomst. Zodra de diagnose gesteld is, vraagt dit nogal wat van het aanpassingsvermogen van ouders en andere gezinsleden.

Maar ook spanningen tussen de ouders blijven dikwijls niet uit.

Vader en/of moeder ervaart de opvoeding, zorg en aandacht van een kind met Autisme als “zwaar”, omdat elke vrije minuut uitgaat naar de begeleiding, ondersteuning en aansturing van het kind met Autisme, om de (sociale) ontwikkeling zo goed mogelijk te bevorderen.

Niet alleen het kind met ASS heeft te lijden onder zware druk en prikkels van zijn/haar omgeving, maar ouders hebben eveneens te maken met permanente druk en stress, hetzij op een andere manier.

Je kunt hierbij o.a. denken aan de volgende vragen en/of zogeheten “kopzorgen”:

  • Doe ik het allemaal wel goed?

  • Waar is het mis gegaan en wat doe ik fout?

  • Hoe weet ik nu welk gedrag typisch bij zijn/haar leeftijd hoort en/of wat er bij zijn/haar beperking toebehoort?

  • De frustrerende zoektocht naar de juiste school, begeleiding, leraar, hulpverlening etc.

  • Het onbegrip en de argwaan vanuit de maatschappij, want hoe zorg ik ervoor dat mijn kind straks “goed” in de maatschappij terecht komt?

  • Hoe ziet de toekomst er van mijn kind uit?

Allemaal factoren die stress en burn-out kunnen vergroten

Als Autisme vriendelijke coach/Hypnotherapeut en vader van een (jong)volwassen zoon met autisme (PDD-NOS). Kan ik helpen samen op zoek te gaan naar mogelijkheden.(ontspanning, rust, zelfvertrouwen, vergeving, Positieve mindset, toekomstvisie)

Dit doe ik vanuit mijn hart, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het is om met problemen, klachten en beperkingen te leven.

Veel van de dingen waar iemand mee kan komen, daar kan ik me goed iets bij voorstellen.

Wil je meer informatie over autisme en Hypnotherapie, neem dan contact met mij op.

bottom of page