top of page

Werk & Activiteiten begeleiding

 

AUTI & EFT COACHING

Contact:  Eric Macaré
06-28718474
 

"Eric Macaré Autismevriendelijk -EFT Coachen biedt dienstverlening op het gebied van wonen, werken, studie en vrije tijd aan."

 

 

Hoe gaat het?` – `Goed, maar druk.´ - ´Ik heb je al heel lang niet meer gezien?´ - Ja, maar ik heb het ook zo druk.´ Druk, druk, druk…

 

 

.Allemaal hebben we het ontzettend druk. We hebben het allemaal zo druk, dat het er langzamerhand bij begint te horen. Het lijkt wel mode te zijn. Dus kijk uit, als je het niet druk hebt dan hoor je er niet bij tegenwoordig. Dan zal er wel iets met je aan de hand zijn?!
Misschien moeten we het maar eens afschaffen om ´Ik heb het te druk´ als reden te noemen om geen aandacht meer aan elkaar te besteden. De dagen volgen elkaar maar op zonder dat er tijd is om een rust moment te nemen en aandacht aan onszelf en de mensen om ons heen te besteden. We snauwen elkaar af omdat we te gestrest zijn en nog zoveel dingen moeten doen. Maar ´moeten´ we echt zoveel? Als we eens goed naar onszelf kijken en eens heel bewust nadenken is dan alles waarvan we denken dat we het ´moeten´ wel echt zo belangrijk?

Succesvol zijn in de westerse samenleving
We leven in een maatschappij waarbij carrière en succes belangrijke maatstaven zijn en waarnaar je als mens beoordeeld wordt. Wanneer ben je succesvol? In de meeste gevallen ziet men iemand als succesvol als hij of zij een goede baan heeft met veel aanzien en een dik salaris. Maar is het de stress allemaal waard? Vele nieuwe ziektes als burn-out en RSI, zijn als gevolg hiervan ontstaan. Depressies en ziektes als het chronische vermoeidheidsyndroom lijken door deze tendens in de samenleving steeds meer toe te nemen. Ook bepaalde vormen van kanker worden gezien als ziektes die voortkomen uit stress. De medische wereld doet steeds meer onderzoek naar de relatie tussen ons mentale welzijn en onze fysieke gezondheidstoestand. En men vindt steeds meer bewijzen dat hier een duidelijke relatie tussen bestaat.

 

We hebben het idee dat we datgene moeten doen wat andere van ons verwachten. Maar wat willen we zelf? We kunnen een ander pas gelukkig maken, als we zelf gelukkig zijn. Veel mensen verkijken zich daar in. Doordat we te weinig aandacht hebben voor datgene wat we echt graag willen met ons leven, komen we te ver van onze eigen natuur af te staan en vergeten we te luisteren naar ons lijf en naar ons hart. En dat resulteert in een ontevreden gevoel. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen; als ik straks met pensioen ben ga ik dat en dat doen om mijn droom waar te maken, als ik deze klus afgerond heb ga ik echt dat doen wat ik graag wil, als ik…….Waarom niet nu?

 

Risico´s nemen
Veel mensen zijn bang om risico´s te nemen. Maar waarvoor zijn ze dan bang? Ze zijn bang om te falen, om wat andere mensen van ze zullen denken en bang om hun zekerheden op financieel gebied te verliezen. En daarom haasten we maar door om straks die hogere functie te krijgen en die salarisverhoging, want dan hebben we het gemaakt. Dit lijkt in eerste instantie een goede methode om te vermijden dat we tijd hebben om echt na te denken over waar we mee bezig zijn. Maar de ontevredenheid zal zich binnen in ons opstapelen en die ontevredenheid moet eens een weg naar buiten zien te vinden.

Kleine oplossingen voor grote problemen  Dit betekent niet dat iedereen maar massaal zijn baan moet opzeggen om gelukkig te kunnen zijn of te emigreren naar een ver en exotisch land. Maar er zijn kleine dingen die men iedere dag kan doen om bewuster te leven. Stop ermee om die smoes te gebruiken dat je het ´te druk´ hebt en ga na wat de echte reden is waarom je niet met iemand iets kan afspreken en spreek dat uit.

 

Ga gewoon eens een keer gezellig op een doordeweekse dag de kroeg in met een vriend of een vriendin, ook al ben je moe. Je zult zien dat je hierdoor juist meer energie krijgt. Plan iedere dag rustpunten in; een uurtje alleen maar aandacht besteden aan de kinderen en niet aan de e-mail of de vuile vaat op de achtergrond. Of spreek met jezelf af om iedere dag een uurtje te gaan wandelen. Dit is de ultieme manier om alle stress van je af te zetten en je hoofd weer fris te krijgen. Veel mensen zweren bij iedere dag 10 minuutjes mediteren. Gewoon ´zijn´ in het hier en nu en je gedachten even laten gaan en weg laten varen. Even een moment van totale ontspanning. Durf af en toe even stil te staan en na te gaan of je wel echt bezig bent met datgene waar je hart ligt. Pas dan kan je in evenwicht met jezelf leven en hoef je niet steeds te zeggen; “ik heb het te druk!

bottom of page