top of page

Wie denkt dat de baarmoeder een paradijs voor baby’s is, zit er flink naast volgens de makers van de

Wie denkt dat de baarmoeder een paradijs voor baby’s is, zit er flink naast volgens de makers van de documentaire

‘In Utero’

Baby’s marineren als het ware in de emoties van hun moeder en voelen dus niet alleen fijne dingen, maar ook zorgen, angsten, frustraties etc. De baarmoeder is hun eerste omgeving op aarde en die omgeving blijkt zeer bepalend te zijn voor de rest van hun leven.


Natuurlijk vertel ik hiermee niet zoveel nieuws. We weten allemaal dat gezond eten en ontspannen leven positief bijdragen aan de ontwikkeling van de baby. Moeders wordt aangemoedigd om goed voor zichzelf te zorgen gedurende de zwangerschap om zo de kans op een goede ontwikkeling en geboorte van een gezonde baby te vergroten.

Het grotere plaatje

De documentaire laat echter een veel groter beeld zien. Ook de emotionele stabiliteit en de geestelijke gezondheid van mensen(kinderen) wordt mede bepaald door de negen maanden die in de baarmoeder worden doorgebracht. Als je dat echt tot je door laat dringen, dan is de manier waarop wij leven en omgaan met zwangerschap misschien niet de meest optimale manier.


STRESS

De meeste vrouwen hebben een druk leven en een volle agenda. Zij ervaren regelmatig stress vanwege alle dingen die moeten of die er (volgens hen) van ze worden verwacht. Als zij zwanger zijn, dan verwacht de maatschappij dat zij blijven doen wat ze al deden. En vrouwen verwachten dat over het algemeen ook van zichzelf. Zelfs als ze iedere dag misselijk opstaan en zich enorm vermoeid voelen dan gaan ze gewoon door in de hoop dat deze fase snel voorbij is.

Verplaatsen we ons dan even in de baby die ligt te marineren in de emoties van de moeder, dan kunnen we ons voorstellen dat de baby het niet zo fijn heeft. Maar hoor je daar wel eens iemand over?


Ervaringen in de baarmoeder

Uit de documentaire blijkt dat alle ervaringen die we opdoen als foetus bepalend zijn voor hoe we later leven, reageren en welke keuzes we maken. Alle negatieve ervaringen verkleinen onze mogelijkheden in de rest van ons leven en veroorzaken allerlei soorten probleemgedrag. Die ‘beperkingen’ en het probleemgedrag blijken we generatie na generatie door te geven. Tot er een omgeving is die zo veilig is dat dit kan worden losgelaten.Toen ik daar wat langer bij stilstond en het echt liet doordringen besefte ik dat je dus niet alleen het leven van één mens positief kunt beïnvloeden gedurende de zwangerschap, maar het leven van generaties mensen.


Wij zijn het probleem

Onze maatschappij en de manier waarop wij leven is echter niet optimaal voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen. Wij laten dus met z’n allen kansen liggen op het creëren van een mooiere wereld. Sterker nog, wij dragen met z’n allen bij aan het creëren van probleemgedrag in de toekomst.


Wat kunnen we doen?

Het vraagt een grote verandering als we echt toe zouden willen naar een optimale omgeving voor zwangere vrouwen en dat bereiken we niet zomaar. Maar we kunnen wel alvast kleine stappen zetten met elkaar. We kunnen zwangere vrouwen onze liefde en aandacht geven en waar mogelijk voorzien in hun behoeften. We kunnen ervoor zorgen dat wij geen extra stress aan hun leven toevoegen gedurende de zwangerschap. We kunnen onze verwachtingen van ze bijstellen en ze bijstaan als ze het moeilijk hebben.Als je zwanger bent, dan kun je besluiten om jouw welzijn en welbevinden tot aan de geboorte prioriteit te geven waar dat kan. Je kunt actief hulp inroepen van familie, vrienden, buren of je werkgever als je dat nodig hebt. Je kunt je partner vragen om extra goed voor je te zorgen en je kunt stressvolle situaties zoveel mogelijk uit de weg gaan.


De toekomst

En dan droom ik van een toekomst waarin we zwangere vrouwen op handen dragen. Waarin we ze negen maanden lang alles geven wat ze nodig hebben. Omdat we weten dat zij bepalend zijn voor de toekomst van deze wereld. En dat we door hen dit te geven met elkaar de wereld mooier maken. Dat we samen de liefde in de wereld vergroten. Een toekomst waarin we ons afvragen waarom we het ooit anders deden.

Meer zien?

De informatie die je hier vindt, is natuurlijk maar heel summier. Spreekt het je aan en wil je meer zien, dan kun je de documentaire online bekijken of eerst de trailer bekijkenHYPNOSE (PRENATALE Regressie ) & UTERO (Baarmoeder)

Hiervoor gebruiken we verschillende “inductie” technieken. In een diepe hypnose kunnen de herinneringen teruggaan naar de kindertijd en soms ook tot in de baarmoeder


De gedachte gaat zoals documentaire UTERO al aan geeft er van uit dat lichaam en ziel zich verbindt om en nabij de conceptie. Na deze verbinding volgt de zwangerschap waarop na negen maanden de geboorte volgt.


In deze periode ervaarde je wat er lichamelijk met je moeder gebeurde maar ook nam je gevoelens en gedachten van haar en de omringende omgeving in je op.


Deze invloeden nam je onbewust waar en je kon nog geen onderscheid maken welke ervaringen van jou waren en welke van je omgeving. Hierdoor is het mogelijk dat je bent gaan leven naar de overtuigingen die in deze tijd bij jou binnen kwamen.


Ik begeleid je in trance door bovenstaand proces heen en we gaan op zoek naar eventuele oude onverwerkte pijnen,overtuigingen en overlevingsstrategieën die je mogelijk hier al hebt ontwikkeld en waar je nu last van hebt. Deze worden uitgewerkt waardoor ze geen invloed meer hebben op het verdere leven.

Méér informatie? neem dan contact met mij op.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page