top of page

Piekeren stoppen? Hypnose en hypnotherapie, niet nadenken, gewoon doen!
Piekeren is een gemoedstoestand waarbij een persoon langdurig in een pessimistisch denkpatroon vastzit. Deze gedachten kunnen van allerlei aard zijn bijvoorbeeld, negatieve ervaringen uit het verleden, persoonlijke zorgen of angst voor maatschappelijke ontwikkelingen. Wikipedia
Piekeren is het eindeloos bezig houden van het bewustzijn. Elk mens denkt wel eens na over hetgeen dat hij of zij heeft meegemaakt of dat hem of haar te wachten staat. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee. Soms is het gewoon nodig om iets te overdenken zodat we het een plekje kunnen geven en het kunnen verwerken. Het nadenken is erop gericht om tot een oplossing te komen, dit in tegenstelling tot het tobben. Hier is er sprake van een reeks eindeloze gedachten die maar door het hoofd blijven gaan. Het houdt het bewustzijn bezig en daarmee de hersenfrequentie hoog (Beta niveau). Door het continue piekeren (piekerstoornis) is het moeilijk om in slaap te komen of door te slapen. Het leidt zelden tot nieuwe inzichten of oplossingen en dient dus geen enkel doel. Piekeraars zijn over het algemeen zorgelijk, negatief, angstig en gespannen. Overmatig piekeren leidt tot somberheid en kan zowel angst creëren / versterken als stress veroorzaken.


Piekeren, hypnose en hypnotherapie


Gewoon stoppen met piekeren dus! Het lijkt zo eenvoudig maar voor sommige mensen bijna ondoenlijk. Zij zijn voortdurend bezig om zich zorgen te maken over alledaagse dingen. Hoewel het tobben meestal van tijdelijk aard is, kan het ook voorkomen dat het je niet meer loslaat. In dit geval is het goed om te weten dat Hypnocare Coaching je kan helpen om dingen los te laten zodat jij je weer vrij in je hoofd voelt. Soms heeft piekeren een duidelijke aanwijsbare oorzaak. In dit geval zal (ook) de bron aangepakt moeten worden. Samen met mij kan worden bekeken wat de beste oplossing voor jouw specifieke situatie is.

Meer informatie neem dan contact met mij op

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page