top of page
betaalbaar-autos.jpg

Angst om auto te rijden
( MP3 , Mp4)

Autorijden is voor velen een alledaagse activiteit, maar voor sommigen kan het een bron van intense angst en stress zijn. De angst voor autorijden, ook wel bekend als "rijangst" of "amaxofobie", kan verschillende oorzaken hebben en kan iemands dagelijkse leven aanzienlijk beïnvloeden. Als hypnotherapeut begrijp ik de impact van deze angst en wil ik in dit Mp3 enkele inzichten en technieken delen om te helpen bij het overwinnen ervan.

De Oorzaken van Angst voor Autorijden

Rijangst kan voortkomen uit verschillende bronnen:

  1. Traumatische Ervaringen: Een eerdere ongeval of een nare ervaring tijdens het autorijden kan leiden tot angst en een verhoogde alertheid tijdens het rijden.

  2. Perfectionisme: Mensen die geneigd zijn naar perfectie streven, kunnen angst ervaren omdat ze bang zijn om fouten te maken tijdens het rijden.

  3. Sociale Druk: De angst om beoordeeld te worden door andere weggebruikers kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen achter het stuur.

  4. Algemene Angststoornissen: Mensen met algemene angststoornissen kunnen angstig zijn in verschillende situaties, waaronder autorijden.

  5. Verkeersdrukte: Het navigeren door druk verkeer of onbekende routes kan overweldigend zijn voor sommige mensen.

rijangst-480x272.jpg

Hypnotherapie als Hulpmiddel

Deze Hypnotherapie mp3  is een krachtig instrument om angst voor autorijden aan te pakken. Het richt zich op het onderbewuste deel van de geest, waar diepgewortelde angsten en overtuigingen vaak hun oorsprong vinden. Hier zijn enkele manieren waarop hypnotherapie kan helpen:

  1. Ontspanning: Hypnotherapie kan diepe ontspanning induceren, wat kan helpen bij het verminderen van angst en spanning.

  2. Positieve Suggesties: Tijdens een hypnotische trance kunnen positieve suggesties worden ingebracht om zelfvertrouwen en positieve associaties met autorijden op te bouwen.

  3. Herwerken van Trauma: Als eerdere traumatische ervaringen rijangst hebben veroorzaakt, kan hypnotherapie helpen deze trauma's te herwerken en de emotionele lading te verminderen.

  4. Visualisatie: Hypnotherapie kan helpen bij het visualiseren van succesvol en ontspannen autorijden, wat het zelfvertrouwen kan vergroten.

  5. Copingstrategieën: Technieken zoals ademhalingsoefeningen en mindfulness kunnen worden ingebed in de hypnotherapiesessies om cliënten te helpen omgaan met angstige gedachten tijdens het rijden.

 E-boek, Audiobook, MP3 , Mp4 (Download) - 14,95 €
bottom of page