top of page

Stoppen met roken

Stap voor stap oefenhandleiding - Stoppen met roken"" werken op Emoties met behulp van snellere EFT

 

Stap 1
Merk op hoe je weet dat je Emoties hebt - als je je nu bijvoorbeeld hunkering voelt, merk dan op hoe dat voelt

Merk op waar je het in je lichaam voelt en hoe sterk het is.

SUD Score 1-10


Stap 2
Tik met twee vingers en concentreer je op het gevoel van je vingers op je huid, tik zachtjes op de volgende punten terwijl je de zinnen zegt:
- Tussen je wenkbrauwen - "Ik laat los en laat dit los."
- Naast je oog - "Laat het gaan"
- Onder je ogen - "Het is veilig om het los te laten"
- Net onder je sleutelbeen - "Laat alles maar los"

Stap 3
Pak je pols, haal diep adem, blaas hem uit en zeg "Peace". Ga nu naar een vredige herinnering - iets dat echt goed voelt. Het hoeft niet eens een echte herinnering te zijn, het kan een droom zijn of een plek waar je graag zou willen zijn - alles wat je een goed, gelukkig en vredig gevoel geeft.

Stap 4
Ga nu terug naar het gevoel van de emotie en merk op of het is veranderd. Als het is veranderd, merk dan op hoe het anders is en wat er nog over is. Ga dan terug en herhaal het proces van stap 2 tot stap 4. Blijf deze stappen herhalen totdat alle symptomen van angst en stress verdwenen zijn.

EFT

Waarom sneller EFT-tappen werkt voor Emoties

1. Stop niet voordat alle symptomen verdwenen zijn en u geen Emoties (hunkering, saggerijnig, geïrriteerd ect..)   meer voelt.

2. Terwijl je tikt, zul je merken dat herinneringen en andere gedachten naar je toekomen. Hoewel deze misschien geen verband lijken te hebben, zal er een verband zijn met de Roken. Ze zullen op een of andere manier verbonden zijn in de archieven die in je onderbewustzijn worden bewaard. Merk ze op - merk op hoe je je voelt, wat je ziet, wat je hoort en tik vervolgens opnieuw. Blijf tikken totdat die herinneringen en gedachten omdraaien.


Lees: Hoe u een slecht geheugen kunt wijzigen met FasterEFT om meer te weten te komen over het omdraaien van herinneringen .

3. Gebruik deze techniek elke keer dat u angst en stress begint te voelen. Wacht niet tot het op volle sterkte is - begin te tikken zodra je de eerste tekenen voelt. Het in de kiem smeren is de snelste en meest effectieve manier om van angst af te komen.

Hoewel FasterEFT permanente wijzigingen in de records in je onderbewustzijn aanbrengt die deze Emoties veroorzaken, kunnen er verschillende aspecten van de oorzaken zijn, wat betekent dat je mogelijk verschillende gedachten, herinneringen en gevoelens moet gebruiken. Blijf doorgaan - stop niet totdat het volledig is veranderd!

Gebruik maken van je eigen woorden "Emoties"

Bv. hunkering, saggerijnig, geïrriteerd ect.

- Tussen je wenkbrauwen - Ik ben ontzettend Saggerijnig "Ik laat los en laat dit los."
- Naast je oog -Ik ben ontzettend Saggerijnig  "Ik Laat het gaan"
- Onder je ogen -Ik ben ontzettend Saggerijnig "Het is veilig om het los te laten"
- Net onder je sleutelbeen - Ik ben ontzettend Saggerijnig" Ik Laat alles  los"

 

Pak je pols, haal diep adem, blaas hem uit en zeg "Peace". Ga nu naar een vredige herinnering - iets dat echt goed voelt. 

Oefening : ademhaling

 


Het is volstrekt normaal dat je je gespannen en zenuwachtig voelt als je pas bent gestopt met roken. Geen paniek, er bestaan veel doeltreffende Ademhaling technieken die je kunnen helpen om te ontspannen. 

Ritmisch ademhalen 4-7-8

De voordelen van de 4-7-8 ademhaling

Ik garandeer je heel wat voordelen wanneer je deze ademoefening dagelijks toepast.
Deze specifieke manier van ademen activeert het parasympatische zenuwstelsel en
zorgt tevens voor:

- afname van stress spanningen, chagrijnige gevoelens

– een gevoel van rust en kalmte
– afname van stress- en angstgevoelens
– betere concentratie en leervermogen
– een optimaal werkend immuunsysteem
– een betere nachtrust
– sneller in slaap vallen
– een betere spijsvertering
– een beter libido

Zo werkt het:

– Probeer een rustig ademritme te vinden
– Nadat je volledig hebt uitgeademd adem je 4 tellen in door de neus.
– Hou de adem nu 7 tellen vast.
– Adem 8 tellen uit. Blaas deze krachtig en gelijkmatig uit met getuite mond en
– een ‘whoosssh’ geluid. Alsof je het geluid maakt van het ruisen van je adem door je keel.

 

Herhaal deze cyclus 4 keer (4x 4-7-8) en doe de oefening minstens 2 keer daags.
Wanneer je deze techniek dagelijks oefent zal je merken dat je al snel een zeer
intens gevoel van ontspanning krijgt van zodra je met de oefening start. Dit wordt
met de tijd alleen maar intenser.

Oefening : accepteren en loslaten
Deze oefening heb ik voor je opgenomen . Het is een hele korte geleide meditatie.

Luisteren en er in mee gaan maakt het makkelijker om je deze techniek eigen
te maken. Als je eenmaal weet hoe deze techniek gaat kun je
hem altijd en overal toepassen, ook zonder opname, binnen
enkele seconden.
Idealiter luister je deze oefening een paar keer als je een emotie
voelt die je onprettig vindt en eigenlijk wilt veranderen.
Je kunt deze techniek toepassen voor elk gevoel, dus ook de
drang om te roken. De drang om te roken is ook een gevoel, en
normaliter reageer je erop. Normaliter wil je dat gevoel
veranderen. Wat als je dat gevoel nu eens accepteert en laat
voor wat het is?
De essentie van deze oefening is dat je geen gevecht aangaat
met jouw eigen gevoel op dat moment, maar je gevoel even laat
zijn voor wat het is. Je zult merken dat je je heel snel weer veel beter voelt.

Communicatie tussen hersenen, ademhaling en hart
Een techniek waar je gebruik van kunt maken wanneer je veel stress ervaart, is de hartcoherentie.

​​

Van alle processen in ons lichaam is de ademhaling uniek geregeld, omdat hij zowel wordt aangestuurd door de bewuste wil als door het autonome zenuwstelsel (het deel dat je onbewuste functies reguleert). Een regelmatige, moeiteloze ademhaling zorgt voor optimale samenwerking van je brein, je hart en je autonome zenuwstelsel. Het brengt je lichaam en hoofd van de vecht-of-vluchtstaat (stress) naar de veilige groei- of ruststaat. Bewuste ademhaling is de schakel tussen lichaam en brein. Dit principe is de basis van de hartcoherentie.

Hoe werkt de hartcoherentie?
Met behulp van het filmpje kun je deze oefening zelf thuis doen. Zo werkt het:

Ga  zeven minuten lang heel regelmatig ademhalen met zes ademhalingen per minuut. Dit kan in het begin even wennen zijn, maar na een paar keer gaat het bijna vanzelf.

Doordat je zo regelmatig ademt, krijgt je hart een speciaal signaal waardoor het synchroon gaat lopen en een heel regelmatig ritme gaat vertonen. Dit noemen we de coherentie tussen hartslag en ademhaling.

In deze coherente toestand zendt je hart een signaal naar de hersenstam, die zo opdracht krijgt om stoffen aan te maken die je lichaam kalm en prettig laten aanvoelen. Geen spanning en geen angst, alleen ontspanning, ruimte en een plezierig gevoel. Dit brengt je tijdelijk in de veilige 'groeistand', in plaats van in de 'beschermingsstand' of vecht-of-vluchtstaat waarin we zo vaak verkeren.

Zo voer je de hartcoherentie optimaal uit​

Zit rechtop, helder wakker, zodanig dat je gemakkelijk kunt ademen. Volg de stip in de video rustig met je ademhaling: adem in terwijl hij omhoog gaat en adem uit terwijl hij omlaag gaat. Adem niet te diep, maar doe het ontspannen en geef jezelf de tijd om aan het tempo te wennen. Dit kan drie minuten duren, maar ook drie hele oefeningen. Laat het in beide gevallen gewoon gebeuren.

Richt je aandacht op je ademhaling, terwijl je rustig de stip volgt en de achtergrondmuziek hoort.

Als er gedachten, gevoelens of emoties opkomen, laat ze dan gewoon gaan en hou ze niet vast. Erken ze en keer met je aandacht terug naar je ademhaling. Op deze manier zijn lichaam (body) en verstand (mind) één geheel: de body ademt rustig en de mind houdt zich alleen bezig met de ademhaling, de stip en de muziek.

Als je na enige tijd vanzelf je aandacht voor stip, muziek en ademhaling kwijtraakt, laat dit dan gewoon gebeuren en blijf in de rust van je kalme bewustzijn. Als de muziek plotseling stopt en je was even ‘weg’, is dit een goed teken, zolang je er maar wakker bij was ;-)

Vier tot vijf uur effect van één oefening
Het positieve effect van deze oefening op je hele body en mind duurt wel vier tot vijf uur. Als je er een gewoonte van maakt om de hartcoherentie dagelijks drie keer te doen, zal het de hele dag door een groot verschil geven in hoe je die dag ervaart.

 

 

Ondersteunende  Stop met roken (mp3)
Met deze ondersteunde  Stoppen met roken mp3 zelfhypnose sessie  stop met jezelf overtuigen waarom het ‘okay’ is om door te blijven roken. Roken is niet meer van deze tijd en wordt steeds minder populair. Durf je rookgewoonte te doorbreken en laat zien dat jij kunt overwinnen! 

Voor het download link neem dan contact met mij op

Terugval bij stoppen met roken – en nu?
Het kan zomaar gebeuren: u bent gestopt met roken en na een tijdje rookt u tóch weer een sigaret. Dit kan gebeuren op een gezellig feestje of juist gedurende een stressvolle periode. Of omdat u denkt dat één sigaret geen kwaad kan. Veel stoppers hebben te maken met terugval in het roken. U bent dus niet de enige! Maar wat kunt u het beste doen als u weer gerookt hebt?

 

Bedenk waarom u wilde stoppen
Na een terugval kan het verstandig zijn om weer even terug te kijken naar het begin van de stoppoging. Waarom begon u aan de stoppoging? Had u specifieke redenen om niet meer te roken? Schrijf alle redenen op en gebruik ze als motivatie om vanaf nu geen sigaret meer op te steken.

Leer van de fout van de terugval


Dat de huidige poging niet is gelukt, wil niet zeggen dat u nooit kunt stoppen. Onthoud dat iedere mislukte stoppoging u dichter bij de laatste succesvolle heeft gebracht. Wees daarom niet boos of teleurgesteld: stress zorgt juist voor meer neiging tot roken.

In plaats van focussen op wat er fout ging, kunt u beter focussen op wat er de volgende keer beter kan. Wat zorgde ervoor dat u die sigaret weer opstak? Bedenk wat u zou kunnen doen indien dezelfde situatie zich weer voordoet. U weet nu wat écht moeilijke momenten voor u zijn, dus daar kunt u zich nu extra op voorbereiden.

Wees daarnaast ook trots op de periode dat het wél goed ging. Voordat u weer begon met roken was u een tijdje gestopt. Het stoppen ging een tijdje goed en dat is een mooie prestatie! Misschien kunt u hier ook iets van leren: wat deed u om het stoppen in die periode vol te houden? Probeer dit in de toekomst weer toe te passen. Met deze extra voorbereiding lukt het de volgende keer mogelijk wel!

Stop direct weer
Als u weer één of meerdere sigaretten heeft gerookt, maak hier dan vooral géén gewoonte van. Als u uw stoppoging door wil zetten is het verstandig meteen weer te stoppen. Het helpt om alle rookwaren in huis weg te gooien zodat ze uit beeld zijn. Als u af en toe blijft roken, dan is de kans groot dat u snel weer terugvalt in de oude gewoonte.

Steun van anderen
Steun uit de omgeving is heel belangrijk! Als de mensen om u heen u stimuleren om niet te roken door geen sigaretten aan te bieden helpt dit om de verleiding te weerstaan. Het is helemaal fijn als u bij mensen in uw omgeving terecht kunt voor afleiding of een goed gesprek tijdens moeilijke momenten. Dit kan zowel iemand zijn die ervaring heeft met stoppen als iemand die nooit gerookt heeft. Het belangrijkste is dat het iemand is die u steun kan bieden.

Tot slot
Een terugval staat natuurlijk niet in de planning, maar het kan toch gebeuren. Stoppen met roken is lastig en er zijn vaak meerdere stoppogingen nodig. Van iedere stoppoging kunt u leren om vervolgens een meer succesvolle stoppoging te kunnen doen.

Mp3 roken sessieE, Macare
00:00 / 28:50
bottom of page