top of page
angsts.jpg

Overwin Vliegangst

( E-boek, Audiobook, MP3 , Mp4)

Overwin vliegangst MP3 

Het is mogelijk dat hypnotherapie kan helpen bij het overwinnen van vliegangst, maar het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit kan variëren van persoon tot persoon. Hypnose is een therapeutische techniek die gericht is op het induceren van een ontspannen en geconcentreerde toestand van bewustzijn, waarbij suggesties worden gegeven om gedachten, gevoelens en gedrag te beïnvloeden.

2 vliegangst.jpg

Module 1: Inhoud  


Technieken en oefeningen :

Ademhalingsoefeningen: Dit zijn technieken om je ademhaling te reguleren en te vertragen, waardoor je je lichaam en geest kunt kalmeren.

Diepe ademhaling kan helpen om angst en spanning te verminderen. Je hypnotherapeut kan je verschillende ademhalingsoefeningen aanleren die je kunt gebruiken als je je angstig voelt, zowel tijdens het vliegen als tijdens voorbereidingen.

 

Progressieve spierontspanning: Deze techniek houdt in dat je je bewust richt op verschillende spiergroepen in je lichaam, spanning opbouwt en deze spanning vervolgens loslaat. Dit helpt je om fysieke spanning te verminderen en je algehele ontspanning te bevorderen.

 

Visualisatie en geleide verbeelding: Dit omvat het visualiseren van positieve scenario's in verband met vliegen. Je hypnotherapeut kan je begeleiden door beelden van comfortabele en ontspannen vliegervaringen, waardoor je een gevoel van controle en kalmte krijgt.


 

Zelfhypnose:  leren hoe je zelfhypnose kunt toepassen om je angst te beheersen. Dit kan inhouden dat je jezelf in een ontspannen toestand brengt en vervolgens positieve suggesties herhaalt om je angst te verminderen.

 

Cognitieve herstructurering: Hoewel dit geen directe hypnose-techniek is, kan het een aanvullende benadering zijn. Hierbij werk je aan het identificeren en veranderen van negatieve gedachten en overtuigingen die je angst voeden. Dit kan je helpen om je perceptie van vliegen te verschuiven van negatief naar realistischer en positiever.

Ankeren: Ankeren is een techniek waarbij je een positieve gemoedstoestand of gevoel koppelt aan een specifieke aanraking, geluid of visuele cue. Dit kan later worden gebruikt om jezelf in een kalme staat te brengen wanneer je angstig bent. Het is een soort mentaal hulpmiddel om snel een ontspannen toestand op te roepen.

 E-boek, Audiobook, MP3 , Mp4 (Download) - 14,95 €
bottom of page