EMETOFOBIE
Stap voor stap oefenhandleiding - snellere EFT/Ademhaling- Bewustzijn
Stap voor stap oefenhandleiding - Emetofobie"" werken op Emoties met behulp van snellere EFT
Stap 1
Merk op hoe je weet dat je Emoties hebt - als je je nu bijvoorbeeld Misselijk voelt, merk dan op hoe dat voelt
Merk op waar je het in je lichaam voelt en hoe sterk het is.
SUD Score 1-10
Stap 2
Tik met twee vingers en concentreer je op het gevoel van je vingers op je huid, tik zachtjes op de volgende punten terwijl je de zinnen zegt:
- Tussen je wenkbrauwen - "Ik laat los en laat dit los."
- Naast je oog - "Laat het gaan"
- Onder je ogen - "Het is veilig om het los te laten"
- Net onder je sleutelbeen - "Laat alles maar los"
Stap 3
Pak je pols, haal diep adem, blaas hem uit en zeg "Peace". Ga nu naar een vredige herinnering - iets dat echt goed voelt. Het hoeft niet eens een echte herinnering te zijn, het kan een droom zijn of een plek waar je graag zou willen zijn - alles wat je een goed, gelukkig en vredig gevoel geeft.
Stap 4
Ga nu terug naar het gevoel van de emotie en merk op of het is veranderd. Als het is veranderd, merk dan op hoe het anders is en wat er nog over is. Ga dan terug en herhaal het proces van stap 2 tot stap 4. Blijf deze stappen herhalen totdat alle symptomen van angst en stress verdwenen zijn.
EFT
Waarom sneller EFT-tappen werkt voor Emoties
1. Stop niet voordat alle symptomen verdwenen zijn en u geen Emoties (hunkering, saggerijnig, geïrriteerd ect..) meer voelt.
2. Terwijl je tikt, zul je merken dat herinneringen en andere gedachten naar je toekomen. Hoewel deze misschien geen verband lijken te hebben, zal er een verband zijn met de Roken. Ze zullen op een of andere manier verbonden zijn in de archieven die in je onderbewustzijn worden bewaard. Merk ze op - merk op hoe je je voelt, wat je ziet, wat je hoort en tik vervolgens opnieuw. Blijf tikken totdat die herinneringen en gedachten omdraaien.
Lees: Hoe u een slecht geheugen kunt wijzigen met FasterEFT om meer te weten te komen over het omdraaien van herinneringen .
3. Gebruik deze techniek elke keer dat u angst en stress begint te voelen. Wacht niet tot het op volle sterkte is - begin te tikken zodra je de eerste tekenen voelt. Het in de kiem smeren is de snelste en meest effectieve manier om van angst af te komen.
Hoewel FasterEFT permanente wijzigingen in de records in je onderbewustzijn aanbrengt die deze Emoties veroorzaken, kunnen er verschillende aspecten van de oorzaken zijn, wat betekent dat je mogelijk verschillende gedachten, herinneringen en gevoelens moet gebruiken. Blijf doorgaan - stop niet totdat het volledig is veranderd!
Gebruik maken van je eigen woorden "Emoties"
Bv. Misselijk, kokhals neiging, geïrriteerd ect.
- Tussen je wenkbrauwen - Ik ben ontzettend Misselijk "Ik laat los en laat dit los."
- Naast je oog -Ik ben ontzettend Misselijk "Ik Laat het gaan"
- Onder je ogen -Ik ben ontzettend Misselijk "Het is veilig om het los te laten"
- Net onder je sleutelbeen - Ik ben ontzettend Misselijk" Ik Laat alles los"
Pak je pols, haal diep adem, blaas hem uit en zeg "Peace". Ga nu naar een vredige herinnering - iets dat echt goed voelt.
Oefening : accepteren en loslaten
Deze oefening heb ik voor je opgenomen . Het is een hele korte geleide meditatie.
Luisteren en er in mee gaan maakt het makkelijker om je deze techniek eigen
te maken. Als je eenmaal weet hoe deze techniek gaat kun je
hem altijd en overal toepassen, ook zonder opname, binnen
enkele seconden.
Idealiter luister je deze oefening een paar keer als je een emotie
voelt die je onprettig vindt en eigenlijk wilt veranderen.
Je kunt deze techniek toepassen voor elk gevoel, De oefening is eigenlijk bedoeld tegen roken. maar het kan natuurlijk voor elke lichamelijke sensatie toepassen zoals Misselijkheid
normaliter reageer je erop. Normaliter wil je dat gevoel
veranderen. Wat als je dat gevoel nu eens accepteert en laat
voor wat het is?
De essentie van deze oefening is dat je geen gevecht aangaat
met jouw eigen gevoel op dat moment, maar je gevoel even laat
zijn voor wat het is. Je zult merken dat je je heel snel weer veel beter voelt.
Oefening : ademhaling
Het is volstrekt normaal dat je je gespannen en zenuwachtig voelt als je in een omgeving zit waarbij jij je niet prettig voelt. Geen paniek, er bestaan veel doeltreffende Ademhaling technieken die je kunnen helpen om te ontspannen.
Ritmisch ademhalen 4-7-8
De voordelen van de 4-7-8 ademhaling
Ik garandeer je heel wat voordelen wanneer je deze ademoefening dagelijks toepast.
Deze specifieke manier van ademen activeert het parasympatische zenuwstelsel en
zorgt tevens voor:
- afname van stress spanningen, chagrijnige gevoelens
– een gevoel van rust en kalmte
– afname van stress- en angstgevoelens
– betere concentratie en leervermogen
– een optimaal werkend immuunsysteem
– een betere nachtrust
– sneller in slaap vallen
– een betere spijsvertering
– een beter libido
Zo werkt het:
– Probeer een rustig ademritme te vinden
– Nadat je volledig hebt uitgeademd adem je 4 tellen in door de neus.
– Hou de adem nu 7 tellen vast.
– Adem 8 tellen uit. Blaas deze krachtig en gelijkmatig uit met getuite mond en
– een ‘whoosssh’ geluid. Alsof je het geluid maakt van het ruisen van je adem door je keel.
Herhaal deze cyclus 4 keer (4x 4-7-8) en doe de oefening minstens 2 keer daags.
Wanneer je deze techniek dagelijks oefent zal je merken dat je al snel een zeer
intens gevoel van ontspanning krijgt van zodra je met de oefening start. Dit wordt
met de tijd alleen maar intenser.
Communicatie tussen hersenen, ademhaling en hart
Een techniek waar je gebruik van kunt maken wanneer je veel stress ervaart, is de hartcoherentie.
Van alle processen in ons lichaam is de ademhaling uniek geregeld, omdat hij zowel wordt aangestuurd door de bewuste wil als door het autonome zenuwstelsel (het deel dat je onbewuste functies reguleert). Een regelmatige, moeiteloze ademhaling zorgt voor optimale samenwerking van je brein, je hart en je autonome zenuwstelsel. Het brengt je lichaam en hoofd van de vecht-of-vluchtstaat (stress) naar de veilige groei- of ruststaat. Bewuste ademhaling is de schakel tussen lichaam en brein. Dit principe is de basis van de hartcoherentie.
Hoe werkt de hartcoherentie?
Met behulp van het filmpje kun je deze oefening zelf thuis doen. Zo werkt het:
Ga zeven minuten lang heel regelmatig ademhalen met zes ademhalingen per minuut. Dit kan in het begin even wennen zijn, maar na een paar keer gaat het bijna vanzelf.
Doordat je zo regelmatig ademt, krijgt je hart een speciaal signaal waardoor het synchroon gaat lopen en een heel regelmatig ritme gaat vertonen. Dit noemen we de coherentie tussen hartslag en ademhaling.
In deze coherente toestand zendt je hart een signaal naar de hersenstam, die zo opdracht krijgt om stoffen aan te maken die je lichaam kalm en prettig laten aanvoelen. Geen spanning en geen angst, alleen ontspanning, ruimte en een plezierig gevoel. Dit brengt je tijdelijk in de veilige 'groeistand', in plaats van in de 'beschermingsstand' of vecht-of-vluchtstaat waarin we zo vaak verkeren.
Zo voer je de hartcoherentie optimaal uit
Zit rechtop, helder wakker, zodanig dat je gemakkelijk kunt ademen. Volg de stip in de video rustig met je ademhaling: adem in terwijl hij omhoog gaat en adem uit terwijl hij omlaag gaat. Adem niet te diep, maar doe het ontspannen en geef jezelf de tijd om aan het tempo te wennen. Dit kan drie minuten duren, maar ook drie hele oefeningen. Laat het in beide gevallen gewoon gebeuren.
Richt je aandacht op je ademhaling, terwijl je rustig de stip volgt en de achtergrondmuziek hoort.
Als er gedachten, gevoelens of emoties opkomen, laat ze dan gewoon gaan en hou ze niet vast. Erken ze en keer met je aandacht terug naar je ademhaling. Op deze manier zijn lichaam (body) en verstand (mind) één geheel: de body ademt rustig en de mind houdt zich alleen bezig met de ademhaling, de stip en de muziek.
Als je na enige tijd vanzelf je aandacht voor stip, muziek en ademhaling kwijtraakt, laat dit dan gewoon gebeuren en blijf in de rust van je kalme bewustzijn. Als de muziek plotseling stopt en je was even ‘weg’, is dit een goed teken, zolang je er maar wakker bij was ;-)
Vier tot vijf uur effect van één oefening
Het positieve effect van deze oefening op je hele body en mind duurt wel vier tot vijf uur. Als je er een gewoonte van maakt om de hartcoherentie dagelijks drie keer te doen, zal het de hele dag door een groot verschil geven in hoe je die dag ervaart.
Emetofobie
Omdat Emetofobie alles te maken heeft met een lichamelijke sensatie van jezelf of van een ander, rekenen wij deze klacht tot de lichamelijke angsten. Immers, je bent voortdurend bezig om een proces in je lichaam onder controle te krijgen.
Kijken en waarnemen
Je ogen zijn de allerbelangrijkste zintuigen om te zorgen dat je in het 'hier en nu' komt, en vooral blijft! In de komende lessen ga je dat ervaren.
Begin er maar eens mee om vanaf dit moment ALTIJD goed om je heen te kijken. Waar je ook gaat, wat je ook doet. Kijk rond en laat je ogen rustig over je omgeving glijden. Niet snel, niet langzaam, maar op een gemiddeld tempo. Let op kleine details.
Belangrijk is dat je zeker NIET lang staart naar een enkel punt. Neem in iedere ruimte waar je komt die hele ruimte in je op. Kijk met aandacht en interesse.
Het gevolg is dat je heel veel meer gaat zien dan voorheen. Jouw wereld wordt letterlijk groter. En dat is de bedoeling.
Waarnemen is iets wat je altijd en overal GOED mag doen.
Belangrijk bij het goed waarnemen en het innemen van visuele ruimte, is dat je je hoofd GOED DRAAIT. Dus vanaf nu is het kijken vanuit je ooghoeken echt ‘not done’. Het is belangrijk dat je je hoofd goed draait, in de richting van je doel.
We hebben daar een goede oefening voor, namelijk de ‘spiegel-oefening’. tijdens de sessie hebben we dit besproken en beoefend.
Het is niet de bedoeling dat je alles wat je ziet ook daadwerkelijk gaat benoemen voor jezelf.
Je bent dan aan het overdrijven en dat is niet nodig. Zorg gewoon dat je ‘actief kijkt’. Houd je ogen bewegelijk en laat je blik ‘glijden’. Belangrijk is dat je naar alles in je omgeving leert kijken.
Goed waarnemen is de eerste stap in het oplossen van jouw Emetofobie!
Hoe meer visuele ruimte je inneemt, hoe vrijer jij je gaat voelen.
Goed waarnemen doe je altijd. En overal. Staren zorgt voor spanning. Altijd.
Wat wil je graag
Wanneer jij steeds bezig bent met wat je NIET wilt, maak je onbewust steeds een plaatje van die situatie in je hoofd. Immers, ons brein herkent geen ‘NIET’.
Een voorbeeld: als ik je vraag om 10 seconden niet aan een heerlijke pizza of verse appeltaart te denken, dan heb je de pizza of appeltaart al gezien en misschien zelfs al geroken en geproefd. En dat terwijl ik je vroeg er NIET aan te denken! Kortom, vertellen wat je niet wil is zinloos, omdat je er dan gelijk aan denkt. Je brein maakt het plaatje erbij en voilá, je lichaam reageert gelijk op iets waarvan jij dat juist NIET wilt.
Dus wanneer jij steeds weer denkt aan die verjaardag van morgen en alle dingen waarvan jij hoopt dat ze NIET gebeuren, zal je lichaam onherroepelijk reageren met spanning, angst en vervolgens dus emetofobie.
Het is heel belangrijk om bezig te gaan met wat je WEL wilt. Het zal even wennen worden, maar ga er maar eens stevig mee aan de slag om jezelf steeds doelvragen te stellen. Wat wil ik morgen WEL tijdens de vergadering? Wat ga ik WEL doen met mijn leven? Wat wil ik WEL met mijn werk en carrière? Wat wil ik vanavond WEL ondernemen?
Door jezelf de goede vragen te stellen, maakt je brein automatisch ook goede plaatjes. Je lichaam reageert op die goede plaatjes en zie daar…, heel veel minder spanning!
Je hebt al geleerd dat je brein geen ‘NIET’ herkent. Daarom is het ook bij het bepalen van jouw doel heel belangrijk dat jij daar het goede plaatje bij maakt. Immers, dat wordt je visuele doel. En je lichaam gaat er automatisch naar handelen.
"Wanneer jij bezig bent met de hoop dat er morgen op dat feestje niemand teveel drinkt of ziek wordt, ben je bezig met het onderwerp. En ook nog eens met een onderwerp dat je NIET wilt. Dit werkt dus niet. Je mag je gedachten sturen in de richting van je doel. Namelijk morgen gezellig naar een feestje en lekker kletsen met je vrienden. Punt".