top of page

 

Emotionele achtbaan

In de achtbaan is het lastig om grip te hebben op jezelf. Op de spannendste momenten jezelf toespreken ‘ik blijf rustig!?’ Dat heeft weinig effect als je lijf ‘paniek!’ roept. Je zou getikt zijn om jezelf zo voor de gek te houden!

En toch doe je dat. Zeg jij na een afwijzing ook ‘volgende keer beter’, terwijl de teleurstelling op je gezicht te lezen is? Je probeert weer eens de sfeer thuis goed te houden, terwijl je steeds moederlozer wordt. Wie hou je voor de gek? En hoeveel energie heeft jou dat al gekost?

 

Tik jezelf voor je kop, dan ga je niet over de kop 

Een achtbaan laten stoppen gaat niet; je hebt geen invloed op alles. Of je afgewezen of aangenomen wordt, beslist een ander. Maar je eigen reactie op wat je overkomt, daar heb je wél invloed op. Hoe zorg je dat jij niet ‘over de kop’ gaat?

  • minder stress thuis

  • meer energie

  • met een beter gevoel op een vacature reageren

  • met meer ontspanning een sollicitatiegesprek ingaan


 

Teleurstellingen makkelijker aankunnen

Probeer eens Emotional Freedom Techniques (EFT): tikken op je hoofd! Klinkt dit gek? Je brein slaat allerlei ervaringen en emoties op. Soms op een ongunstige manier. Door te tikken op speciale plekken, ontlaad je de emotie en reset je je brein. Dit effect wordt gelukkig door toenemend wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Ik ben dus niet getikt 

Hoe pak je de draad weer op na een afwijzing?

De meeste mensen die ik ken, vinden het knap vervelend om een afwijzing te krijgen. Zeker als je al een tijdje bezig bent om een nieuwe baan of opdracht te krijgen, ben je er zo onderhand wel aan toe om ook eens de langverwachte uitnodiging te krijgen

Je probeert weer eens de sfeer thuis goed te houden, terwijl je steeds moederlozer wordt. Wie hou je voor de gek? En hoeveel energie heeft jou dat al gekost?

 

EFT leg je niet zomaar uit in een blog. Dus, buckle up voor minder sollicitatiestress .Ervaar wat EFT met jou doet: veel minder eng dan een achtbaan! Email mij voor vrijblijvend informatie.

Your details were sent successfully!

bottom of page